FAQ Reiki:    

 

1 Wat is Reiki? Reiki is een methode voor natuurlijk genezen die is herontdekt door Dr. Mikao Usui in Japan. Mikao Usui heeft Reiki (terug) gevonden tijdens een spirituele reis. Reiki betekent Universele Levensenergie of Kracht. Reiki is een zachte manier van heling en de Universele Levensenergie stroomt door de handpalmen naar buiten. In een behandeling worden handposities gebruikt, zodat de energie kan stromen naar de plek, waar de handen worden geplaatst en daar waar de intentie naar toe wordt gebracht.
2 Kan ik ook zonder inwijding met Reiki werken? Ja. Bij sommige mensen is deze energie van nature al aanwezig, zij hebben geen hulp nodig bij het creŽren van een helder en open kanaal waar de energie door heen kan stromen. Iedereen wordt geboren met Reiki maar velen raken het kwijt omdat zer er niets vanaf weten.
3 Is Reiki voor iedereen toegankelijk? a. Kinderen, dieren, zwangere vrouwen, babies, mannen, vrouwen en ouderen. Iedereen kan Reiki leren en beleven, maar... Je moet het wel DOEN. Als je na de inwijding niet meer actief met Reiki werkt, zie je vaak dat zodra het eerste enthousiasme gedoofd is, ook het Reiki lampje langzaam dooft. Reiki is voor alles en iedereen, maar Reiki werkt het beste als je er ook wat mee doet. Al doende leert men en hoe vaker je met Reiki en energie werkt, hoe handiger je ermee wordt.
4 Wat mag je verwachten van een behandeling? Een Reiki behandeling duurt ongeveer 40-60 minuten. Behandelaar en behandelde blijven beide gekleed. De behandeling is ontspannen, waarbij je van alles kan ervaren. Trillen, warmte, hitte, kou, lachen of huilen en soms zal je er ook helemaal niets van voelen. Diepe ontspanning en in slaap vallen komt regelmatig voor. Verwen en verzorg jezelf goed als je reiniging na de behandeling ervaart.
5 Wat kan een Reiki behandeling voor me doen? Reiki geneest op alle niveaus van genezing. Het fysieke, het mentale, emotionele en spirituele vlak. Het belangrijkste doel is het verminderen van spanning. Reiki is ontspannend. Reiki kan het natuurlijke zelfgenezingsvermogen van je eigen lichaam herstellen en versnellen. Soms zijn lichamelijke klachten gelijk verlicht, maar dat kan ook een tijdje duren. Verwacht niks, maar ontvang in dankbaarheid wat je krijgt.
6 Heeft de Reiki energie bij effecten? Reiki is een veilige en zachte methode om te genezen. Het kan voorkomen dat je na een inwijding of behandeling een reinigings periode ervaart. Na een behandeling zal dat wat minder zijn dan na een inwijding. Het kan ook zijn dat je na een behandeling of inwijding meer behoefte hebt aan slaap en meer dorst hebt dan gewoonlijk. Luister naar de behoeften van je lichaam.
7 Hoe vaak is een Reiki behandeling nodig? Vaak begint men een reeks hands-on behandelingen met 4 behandelingen achter elkaar, elke dag 1 waarna overgestapt wordt op een wekelijkse behandeling of een behandeling wanneer men daar behoefte aan heeft. Je kan er ook voor kiezen om de opstart serie van 4 dagen achter elkaar over te slaan en direkt vanaf het begin wekelijks een behandeling aan te vragen. De frequentie is dus afhankelijk van je behoefte en moet binnen mijn mogelijkheden vallen om je te helpen.
8 Is reiki magelijk als je zwanger bent? Ja. Reiki is een veilige en zachte vorm van genezing. Je krijgt altijd dat van het Universum wat je aan kan. Niks meer en overdoseren kan dus niet. De baby ervaart de energie ook. Overleg altijd met je arts en/of verloskundige.
9 Mag je iemand ongevraagd behandelen? Reiki en ethiek... Men roept vaak gelijk overtuigd : NEE ! Maar ik vind dat het mag. Bij een tafelbehandeling is natuurlijk anders. Je kan iemand niet dwingen om ontspannen op een tafel te gaan liggen, als hij of zij daar helemaal geen trek in heeft. Iets vergelijkbaars gebeurt ook bij een afstandsbehandeling : Als iemands Hoger Zelf geen trek heeft in Reiki, dan kaatst de geprojecteerde Reiki terug en krijg je die behandeling lekker zelf. Wil iemand Hogere Zelf de energie wel aannemen, dan wordt die opgenomen. Als je Reiki toepast, is dat voor het hoogste goed van alle betrokkenen.
10 Kan je alleen met Reiki II afstandsbehandelingen geven? Met Usui Reiki II krijg je methoden aangereikt die het behandelen van situaties, in het heden, verleden en in de toekomst makkelijk maken. Je leert met die middelen anderen behandelen op afstand, maar je kan dit ook met Reiki I al doen.
11 Zijn alle Reiki vormen gelijk ? Usui Reiki is 1 van de vele Reiki systemen. Er zijn ook andere op het boedhisme gebaseerde systemen : Lavender Flame Reiki, Karuna Ki. Sommige energie systemen gebruiken de energie van engelen, gidsen, druiden, elven, dieren of de sterren en de maan. Systemen zoals Templar Degree, Angel Reiki hebben een christelijk karakter. Ze zijn allemaal bedoeld om te helen op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Ze bieden allemaal mogelijkheden tot bewustwording, harmonie, heling.
12 Wat zijn de verschillen tussen een in-persona behandeling en een afstands-behandeling ? In het eerste geval zal de Behandelaar zorgen voor een sfeervolle ruimte. In het tweede geval zorg je zelf voor een prettige sfeer om de energie te ontvangen. Een afstandsbehandeling is goedkoper (10 Euro), niet minder effectief. Je kiest de vorm waar je je het meest toe voelt aangetrokken. In Usui Reiki II leer je als cursist afstandsbehandelingen geven. Als het goed is raak je bedreven in het geven en ontvangen van afstandsbehandelingen. Usui Reiki gebruik ik in de behandelingen.
13 Wat kost een Reiki behandeling ? Vroeger was een behandeling duur, omdat Reiki nog niet zo bekend was en het aantal practioners en masters was klein. Tegenwoordig is een Reiki vrij gewoon en de prijzen verschillen.

 

 

Heeft Uw vragen & opmerkingen stuur me dan een mailtje.

Rene Gieltjes

Free Web Hosting